Nyproduktion Föraren i Sorgenfri

Från industriområde till nytt modernt bostadsområde

Sorgenfri är på väg mot en spännande resa från småskalig industristad till en modern och kreativ mötesplats. Utan att förlora sin själ på vägen.

Bild: Husein Abdulah Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Om vårt kvarter och lägenheterna

Stora ytor inom det gamla Sorgenfri är i dag inte bebyggda. Nu ska MKB, tillsammans med Malmö stad och flera andra byggherrar, skapa ett helt nytt bostadsområde. I etapp 1 ligger kvarteret Föraren där vi bygger 54 lägenheter varav 10 stycken är LSS-boenden. Huset hamnar på ett lugnt och trevligt läge alldeles invid torget. Det blir prisvärda och rymliga lägenheter som är utmärkta för både stora och små barnfamiljer som vill bo kvar i stan. Två lokaler kommer att finnas i bottenplan.

Rummen har genomgående vitmålade väggar och mattlackad ekparkett. Köket har vitmålade väggar, stänkskydd i klinker, rostfri bänkskiva och diskmaskin. I badrummet vitkaklade väggar, grått klinkergolv och dusch med duschdraperi. Det är förberett för tvättmaskin. I kvarteret Föraren går det inte att beställa tillval.

Planritningar (PDF-dokument, 1,6 MB)

Om Sorgenfri

Området Sorgenfri står inför en stor spännande förändring där mångfald, variation, hållbarhet och grönska är viktiga ingredienser. I dag präglas kvarteren av småskalig industri som funnits där under mycket lång tid och av många vackra byggnader från tidigt 1900-tal. Här finns också ett av Malmös äldsta och finaste koloniområden, med prunkade grönska och snickarglädje.

Den nya stadsdelen i Sorgenfri ska präglas av ett rikt kulturliv där kreativa och konstnärliga verksamheter samsas med mysiga caféer och restauranger. Människor ska vilja mötas här, precis som de gjorde förr, då de träffades för att samarbeta och skapa i små verkstäder och fabriker. Genuina kvaliteter som redan finns ska bevaras och uppmuntras. Förebilder för det nya området är både Möllans brokiga folkliv och Västra hamnens hållbarhet. Allt detta sammantaget kommer att göra området attraktivt för både de som bor här och också för andra malmöbor och tillresta.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Föraren Sorgenfri

Byggstart:
November 2015
Uthyrning:
Juni 2017
Planerad inflyttning:
September 2017
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
54 st totalt
1 rum och kök 38–41 m2
2 rum och kök 40–64 m2
3 rum och kök 72–79 m2
4 rum och kök 84–104 m2
5 rum och kök 102–103 m2
LSS-boenden 10 st
Antal lokaler:
2 st
Balkong/terrass/uteplats:
De flesta lägenheter har balkong eller uteplats. Några enstaka har fransk balkong. På övre plan har några lägenheter takterrass av skiftande storlek.
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (bredband) och Connect TV (kabel TV)
Husarkitekt:
Horisont Arkitekter
Entreprenör:
Totalentreprenör: MVB Syd AB

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad