Nyproduktion Borrsnäckan Limhamn

Med utsikt över Kalkbrottet

Vid det unika Limhamns Kalkbrott har vi 76 moderna hyreslägenheter som passar både små och stora familjer. De fyra husen ligger i närheten av både naturen, havet och staden.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Bofaktablad med planritningar

Om vårt kvarter och lägenheterna

De översta lägenheterna har utsikt över Kalkbrottet och den vita kalkstenen reflekterar dagsljuset och ger ett fantastiskt ljusinsläpp. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats och gårdarna har gräsmattor och rabatter med perenner och blommande buskar. Det finns en stor centralt placerad pergola på varje gård liksom lekredskap, sandlåda och grillplats. Uteplatserna omges av Limhamnstypiska planteringar av vildare karaktär.

Lägenheterna har genomgående vitmålade väggar och parkett i ask. Badrummet har vitt kakel på väggar och beige klinkergolv. Det finns torktumlare och tvättmaskin. Köket har vitt kakel ovanför en rostfri diskbänk och vit köksinredning. Förråd finns i lägenheterna med två och rum och kök och till övriga finns förråd i friliggande byggnad inom kvarteret. Du kan inte göra några tillval i det här huset.

Hälsa på i en lägenhet

Vy över området

Om Limhamns kalkbrott

Från ett nytt och modernt bostadskvarter, på en av Malmös mest attraktiva adresser, har du utsikt över ett kargt men enastående vackert landskap där tiden har stannat. Här har människans framfart inte synts till sedan 1994 då den gamla kalkindustrin stängdes för gott. Idag är Kalkbrottet ett unikt naturreservat där 1400 olika djur och växtarter lever sitt eget liv. Du kan njuta av Kalkbrottets natur genom gångbanor runtomkring.

Om Limhamn

Från ditt område har du promenadavstånd in till hjärtat av Limhamn. Här finns små udda butiker, mysiga fik och restauranger och allt du behöver av god samhällsservice. Du tar dig snabbt och lätt med buss och cykel till andra delar av Malmö. En cityförening levandegör stadskärnan året runt med allt från julfirande till olika sorters marknader, loppisar, allsångskvällar i hamnen och en hamnfestival sommartid.

Alldeles i närheten finns en sandstrand, djuphavsbad, kallbadhus och en småbåtshamn. Här ligger också Restaurang Kajutan med havsutsikt och Limhamns rökeri där du njuter av havets läckeheter och ser Malmös fiskare komma in med sin fångst. Nära ditt kvarter finns natursköna Lernacken och Hammars park med den trevliga temalekplatsen Hav. För dig som har hund finns en stor fin hundrastplats med agilitybana.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Lilla Högestensgatan 2, 21616 Malmö Sverige

Fakta om Borrsnäckan Limhamn

Byggstart:
Sommaren 2016
Uthyrning:
Uthyrt
Planerad inflyttning:
Etappvis från 16/12-17 t.o.m. 1/5-18
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
76 stycken
6 st 1 rum och kök 32 m2
29 st 2 rum och kök 57 m2
33 st 3 rum och kök 74 m2
8 st 4 rum och kök 87 alt 97 m2
Parkeringar/bilplatser:
Parkeringsplatser finns inom fastigheten och 20 platser på annan MKB-fastighet inom området. Bilpool i 10 år.
Balkong/terrass/uteplats:
Balkonger till de flesta lägenheter.
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (bredband) Connect TV (kabel TV)
Husarkitekt:
Tengbom Arkitekter
Entreprenör:
TE Otto Magnusson

Kontakt lägenhet

Boel Petersson

Uthyrare

Telefon:

040-31 33 90

E-post:

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad

Lediga lägenheter

Hämtningen misslyckades

  • Inga nyproduktionsobjekt kunde hämtas