Hoppa till innehåll

Våra studenthus

Vi har studenthus på flera olika ställen i Malmö. Läs nedan för navigera dig runt och hitta info om våra olika studenthus.

Rönnen

Rönnen är vårt största studentboende, Rönnblomsgatan 11, och navet för vår studentverksamhet. Alla studentbostäder i Rönnen har eget kök och badrum. Till varje lägenhet finns, på samma våningsplan, ett rymligt förråd. De flesta lägenheter är enrummare, men det finns också ett antal tvåor. Lägenhetsytorna varierar mellan 20 och 51 kvadratmeter.

På varje våningsplan finns generösa gemensamhetsytor med möjlighet för studier och gemenskap. Cyklar tas med upp i hissen till något av de låsta cykelrum som finns på de olika våningarna. Tvättstugor med självdoserande maskiner finns på varje våning. Nu finns även möjligheten att tvätta helt kemikaliefritt i en tvättstuga.

Utanför huset finns en stor miljöstation. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran. På bottenplan finns bytesrum och ett gym. MKB Student har även sitt kontor i huset och har öppet varje vardag.

🎬Film: Välkommen till Rönnen

Rönnen student

Boken

Ett av våra nyaste studenthus med studentlägenheter inom vårt populära studentkvarter Rönnen och stod klart 2021. Ett studenthus med 94 moderna och välutrustade lägenheter. Området Rönnen ligger centralt med gång och cykelavstånd till centrum och Malmö Universitet. Lägenheterna är ytsmarta ettor om cirka 25 kvadratmeter i fyra olika utföranden. Alla lägenheter har tvättutrustning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och det finns gott om förvaring i lägenheten. Från marklägenheterna är det en utgång direkt till uteplatser. I anslutning till huset finns också en grönyta med sittplatser.

Du som flyttar hit har tillgång till gemensamma utrymmen i den närliggande fastigheten Rönnen Student som bemannad reception, studierum och övernattningslägenhet samt instabox och ett bytesrum. Ligger på Rönnblomsgatan 4D

Sommarstaden

På Sommarstaden finns 145 studentlägenheter som färdigställdes 2006, Cronquistsgata 10. Det är lägenheter med ett eller två rum och kök som alla har egen toalett och dusch, en del har altan/balkong. Lägenheterna har en takhöjd på 3 meter och alla har stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp.

Gemensamma utrymmen som sällskapsrum, studierum, biljardrum och pingisrum finns. Till varje våning hör en tvättstuga. Alla korridorer har ljusinsläpp från fyra håll: glasade partier mot samlingsrum, tvättstuga och smårum gör att det kommer in ljus från alla väderstreck. Extra förråd till varje lägenhet finns i källaren. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

🎬Film: Välkommen till Sommarstaden

Sommarstaden

Sege Park

Lägenheterna på Sege park är alla byggda under 2006 och 2010, Östra Fäladsgatan 34-40. I de tre husen finns en- och tvårummare med eget kök. Ytorna på lägenheterna varierar mellan 21 till 45 kvadratmeter.

På varje våningsplan i de tre husen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Sege park 38-40

Dalaplan

Lägenheterna på Dalaplan ligger mitt i Malmös kärna, Södra Förstadsgatan 132. De består av välplanerade ett- och tvårumslägenheter. Huset är byggt på 60-talet och renoverades under 2011-2015, men alla andas fortfarande härligt 60-tal. Alla har eget kök och badrum med dusch eller badkar. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Dalaplan

Xantippa

På Xantippa finns 32 rum i korridor på de olika våningarna, Västra Rönneholmsvägen 43A. Varje våning har två gemensamma kök. Helkaklad dusch finns i varje rum. På den översta våningen finns fyra etagelägenheter på 40 kvadratmeter styck. Dessa tvårummare har eget kokskåp. Förutom köken finns fler gemensamma ytor som är generöst dimensionerade och gjorda för att umgås eller bara sitta och titta på tv. Tvättstugan finns på översta våningen. Under det ljusa halvåret är den stora takterrassen en given samlingspunkt. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Svante, Lundavägen

På Svante bor du precis vid Värnhemstorget, Lundavägen 4. Alla studentbostäderna här är ettor som byggdes 2001. Lägenheternas storlek varierar från 28 till 41 kvadratmeter. Alla har eget kök och badrum. Tvättstuga finns på samma våningsplan som lägenheterna. Till fastigheten hör en innergård som används flitigt av de boende. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Lundavägen

Stapelbädden 6

På stapelbädden student bor du i populära Västra hamnen bara ett stenkast från havet och Universitet och stod klart år 2018, Lilla varvsgatan. Här finns totalt sett 167 stycken lägenheter med varierande storlek från 25kvm upp till 35kvm. De flesta av lägenheter är utrustade med eget kök och badrum men det finns även 6 stycken kompislägenheter där tre studenter delar på kök, badrum och vardagsrum men har varsitt eget litet sovrum på 7kvm. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Det är ett socialt hus där alla lägenheter blickar mot varandra och har också fysisk kontakt med varandra genom loftgångar och balkonger. Här finns en gemensam gård och ett studierum. Du bor bredvid norra Europas största skatepark och i huset driver föreningen bryggeriet ett café med skateboardprofil. Vill du träna nära hemmet finns det många alternativ i områden. Restauranger, fik och butiker finns inom några minuters gångavstånd.

Stapelbädden 7

Vårt nyaste studenthus! Inflytt nov- 2023 med 105 stycken lägenheter som är ihopbyggt med andra studenthuset Stapelbädden 6 och ligger en av Malmös mest populära stadsdelar - Västra hamnen, Norra Stapelgränd. Studentlägenheter är ytsmarta om 26-32 kvm och välutrustade med eget badrum och kök samt gott om förvaring.

Stapelbädden 7 är ett socialt och rökfritt boende där de flesta lägenheter har kontakt genom loftgångar. I huset finns även studierum, cykelrum och framtidens tvättstuga (självdoserande tvättmaskiner). Här finns också en trivsam innergård med grill, sittplatser och servicestation för att reparera cyklar. Du betalar hyra för din lägenhet i 10 månader och i juli-augusti är det hyresfritt. El, värme och vatten ingår. I fastigheten finns ett områdeskontor med öppet vissa tider. Här bor du nära en av Europas största skejtparker, havsbad, Universitetet och stadens puls. På gångavstånd finns ICA Maxi och Kockums Fritid med ishall, gym, bowling, simhall och gruppträning. I området finns också restauranger, caféer och butiker.

Möllan

Här bor du precis vid Möllevångstorget, Sofielundsvägen 4-6. 9 stycken nybyggda studentlägenheter som blev klara maj 2020. Lägenheternas storlek varierar från 18 till 33 kvadratmeter. Alla har eget kök och badrum. Tvättstuga finns på gården med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Till fastigheten finns en gemensam gård men lummig grönska. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Övernattningslägenheten på Rönnen

Du som studentboende hos oss kan hyra en övernattningslägenhet när familj eller vänner kommer på besök. Lägenheten är en etta på 25 kvm, utrustad med en våningssäng (140 cm), en bäddsoffa (140 cm) och två extra sängar (80 cm). Totalt kan 6 personer övernatta här.

Badrum med dusch och toalett och ett komplett utrustat kök finns i lägenheten. Tag med sängkläder och handdukar, allt annat finns på plats. Kostnaden är 500 kr/natt. Boka genom vårt kontor på Rönnen eller med mejl till någon personal på MKB student. Ett perfekt alternativ när du har vänner eller familj på besök!