Hoppa till innehåll

Våra studenthus

Vi har studenthus på flera olika ställen i Malmö. Det största heter Rönnen student och finns vid Värnhem på gång- och cykelavstånd till Malmö universitet.

Rönnen

Rönnen är vårt största studentboende och navet för vår studentverksamhet. Alla studentbostäder i Rönnen har eget kök och badrum. Till varje lägenhet finns, på samma våningsplan, ett rymligt förråd. De flesta lägenheter är enrummare, men det finns också ett antal tvåor. Lägenhetsytorna varierar mellan 20 och 51 kvadratmeter.

På varje våningsplan finns generösa gemensamhetsytor med möjlighet för studier och gemenskap. Cyklar tas med upp i hissen till något av de låsta cykelrum som finns på de olika våningarna. Tvättstugor med självdoserande maskiner finns på varje våning. Nu finns även möjligheten att tvätta helt kemikaliefritt i en tvättstuga.

Utanför huset finns en stor miljöstation. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran. På bottenplan finns bytesrum och ett gym. MKB Student har även sitt kontor i huset och har öppet varje vardag.

🎬Film: Välkommen till Rönnen

Rönnen student

Boken Student

Nya studentbostäder i vårt populära studentkvarter Rönnen. Ett studenthus med 94 moderna och välutrustade lägenheter, speciellt för dig som studerar. Området Rönnen ligger centralt med gång och cykelavstånd till centrum och Malmö Universitet. Lägenheterna är ytsmarta ettor om cirka 25 kvadratmeter i fyra olika utföranden. Alla lägenheter har tvättutrustning och det finns gott om förvaring i lägenheten. Från marklägenheterna är det en utgång direkt till uteplatser. I anslutning till huset finns också en grönyta med sittplatser.

Du som flyttar hit har tillgång till gemensamma utrymmen i den närliggande fastigheten Rönnen Student som bemannad reception, studierum och övernattningslägenhet samt instabox och ett bytesrum.

Sommarstaden

På Sommarstaden finns 145 studentlägenheter som färdigställdes 2006. Det är lägenheter med ett eller två rum och kök som alla har egen toalett och dusch, en del har altan/balkong. Lägenheterna har en takhöjd på 3 meter och alla har stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp.

Gemensamma utrymmen som sällskapsrum, studierum, biljardrum och pingisrum finns. Till varje våning hör en tvättstuga. Alla korridorer har ljusinsläpp från fyra håll: glasade partier mot samlingsrum, tvättstuga och smårum gör att det kommer in ljus från alla väderstreck. Extra förråd till varje lägenhet finns i källaren. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

🎬Film: Välkommen till Sommarstaden

Sommarstaden

Sege Park

Lägenheterna på Sege park är alla byggda under 2006 och 2010. I de tre husen finns en- och tvårummare med eget kök. Ytorna på lägenheterna varierar mellan 21 till 45 kvadratmeter.

På varje våningsplan i de tre husen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Sege park 38-40

Dalaplan

Lägenheterna på Dalaplan består av välplanerade ett- och tvårumslägenheter. Alla har eget kök och badrum med dusch eller badkar. Merparten av de boende i huset är studenter, även om det också finns ett litet antal "vanliga" lägenheter. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Dalaplan

Xantippa

På Xantippa finns 32 rum i korridor på de olika våningarna. Varje våning har två gemensamma kök. Helkaklad dusch finns i varje rum. På den översta våningen finns fyra etagelägenheter på 40 kvadratmeter styck. Dessa tvårummare har eget kokskåp. Förutom köken finns fler gemensamma ytor som är generöst dimensionerade och gjorda för att umgås eller bara sitta och titta på tv. Tvättstugan finns på översta våningen. Under det ljusa halvåret är den stora takterrassen en given samlingspunkt. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Xantippa

Svante, Lundavägen

På Svante bor du precis vid Värnhemstorget. Alla studentbostäderna här är ettor som byggdes 2001. Lägenheternas storlek varierar från 28 till 41 kvadratmeter. Alla har eget kök och badrum. Tvättstuga finns på samma våningsplan som lägenheterna. Till fastigheten hör en innergård som används flitigt av de boende. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Lundavägen

Stapelbädden student

På stapelbädden student bor du i populära Västra hamnen bara ett stenkast från havet och Universitet. Detta är vårt nyaste studenthus som stod klart 2018. Här finns totalt sett 167 stycken lägenheter med varierande storlek från 25kvm upp till 35kvm. De flesta av lägenheter är utrustade med eget kök och badrum men det finns även 6 stycken kompislägenheter där tre studenter delar på kök, badrum och vardagsrum men har varsitt eget litet sovrum på 7kvm. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Det är ett socialt hus där alla lägenheter blickar mot varandra och har också fysisk kontakt med varandra genom loftgångar och balkonger. Här finns en gemensam gård och ett studierum. Du bor bredvid norra Europas största skatepark och i huset driver föreningen bryggeriet ett café med skateboardprofil. Vill du träna nära hemmet finns det många alternativ i områden. Restauranger, fik och butiker finns inom några minuters gångavstånd.

Möllan

Här bor du precis vid Möllevångstorget. 9 stycken nybyggda studentlägenheter som blev klara maj 2020. Lägenheternas storlek varierar från 18 till 33 kvadratmeter. Alla har eget kök och badrum. Tvättstuga finns på gården med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Till fastigheten finns en gemensam gård men lummig grönska. Du får två hyresfria månader per år, juli och augusti. Hushållsel ingår i hyran.

Övernattningslägenheten på Rönnen

Du som studentboende hos oss kan hyra en övernattningslägenhet när familj eller vänner kommer på besök. Lägenheten är en etta på 25 kvm, utrustad med en våningssäng (140 cm), en bäddsoffa (140 cm) och två extra sängar (80 cm). Totalt kan 6 personer övernatta här.

Badrum med dusch och toalett och ett komplett utrustat kök finns i lägenheten. Tag med sängkläder och handdukar, allt annat finns på plats. Kostnaden är 500 kr/natt. Boka genom vårt kontor på Rönnen eller med mejl till någon personal på MKB student. Ett perfekt alternativ när du har vänner eller familj på besök!

Rönngården

På Rönngården finns 141 möblerade studentlägenheter för våra internationella utbytessrudenter. Lägenheterna är byggda 2005-2010 och har eget badrum. Storleken på lägenheterna varierar mellan 17 – 24 kvadratmeter. Du delar kök och har tillgång till gemensamma ytor. I hyran (som betalas för 10 månader) ingår möbler, värme, vatten, bredband och el samt städning av korridor.