Hoppa till innehåll

Gott recept på våfflor till våffeldagen!

Den 25 mars är det våffeldagen! Testa att göra våra goda och mättande våfflor med bland annat ärtor och mozzarella. Toppa med crème fraîche, kalkon/vegoskinka och purjolök – eller något helt annat som du gillar!



Tillagningstid: 30 min

Antal portioner: 3

Ingredienser:
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 220 g mozzarella
  • 2 dl kokta gröna ärtor
  • 2 dl crème fraîche
  • 12 skivor kalkon/vegoskinka
  • En halv purjolök
  • Smör till gräddning

Gör så här:
  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och mjölk till en jämn smet.
  2. Tillsätt ägg, ärtor och riven mozzarella.
  3. Grädda våfflorna i ett våffeljärn tillsammans med en klick smör.
  4. Servera våfflorna med en klick crème fraîche, skivad kalkon/vegoskinka och purjolök.