Hoppa till innehåll

”Tro på dig själv och våga ta plats är mina bästa råd till studenter och unga”

Sommaren efter studenten 2015 fick Shqipron Rexha ett semestervikariat som husvärd i Holma. Han trivdes så bra att han stannade kvar. Idag är han biträdande förvaltare för en fastighet med 79 lägenheter i Rosengård. Här berättar Shqipron om sin karriär, hur vardagen ser ut och vad han helst äter till lunch.Hur ser en vanlig dag ut?

– Just nu har jag många möten med kunder, kollegor och entreprenörer. Det gör mitt jobb väldigt varierat. På morgonen kan vi ha möte om områdesstrategier och på eftermiddagen träffar jag kunder för att skriva hyreskontrakt eller göra en besiktning.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag är väldigt glad för att jobba på MKB eftersom vi utvecklar Kryddgården och Rosengård till ett tryggt och attraktivt område. Vi jobbar inte bara med fastigheter, lägenheter och byggnader – vi jobbar med människor. Det märks bland kollegorna på kontoret att vi alla drivs av en ambition att skapa en bättre stad för människorna som bor här.

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?

– Du behöver vara en problemlösare och alltid fokusera på möjligheterna i stället för hindren. Det är också viktigt att vara bra på att kommunicera och hantera människor eftersom det är en stor del av vardagen.

Vad äter du helst till lunch?

– Jag äter kyckling och potatis nästan varje dag, men med olika kryddning så att det känns som olika rätter. Det är sjukt gott!

Har du några råd till unga som vill arbeta med det du gör?

– Att tro på dig själv och våga ta plats är mina bästa råd. Många tror att de måste kunna allt om jobbet innan de börjar, men det är inte sant. Du växer in i rollen. Så våga söka dig dit du vill och våga prova.

Vad var det som lockade med MKBs sommarjobb?

– Året innan jag sökte sommarjobbet som husvärd hade jag haft ett vikariat som fastighetsskötare hos MKB. Det förändrade min bild av fastighetsförvaltning och fick mig att inse att det inte är ett renodlat vaktmästarjobb. Jag fick väldigt snabbt en bra känsla för arbetsmiljön och lärde mig nya saker varje dag. Som husvärd tog jag hand om felanmälningar, reparationer och kundbesök. Jag såg också till att det var rent och snyggt i området. Det är viktigt för att skapa trivsel hos alla som bor och vistas där.

Om Shqipron:
Ålder: 26 år
Bor: I Malmö
Intressen: Jag umgås med min familj och tränar på gymmet. Jag är en social person som gillar att prova nya saker, både privat och i jobbet.

Är du över 18 och vill sommarjobba hos oss?
Läs mer här!