Hoppa till innehåll

Har du träffat Ebrima?

Har du träffat de åtta servicevärdarna i Holma och Kroksbäck? Sedan i våras arbetar de med att skapa en trygg och trivsam miljö på innergårdarna, miljöhusen och tvättstugorna. Vi träffade Ebrima Gray och Lillemor Steen i Växthuset i Holma för att få höra mer om projektet.Hej Ebrima! Vad är det bästa med att vara servicevärd?


– Alla är så snälla! Både mina kollegor och kunderna. Det var en dam som sa till mig att ”nu är det så rent att man kan äta på marken!”. Jag bor själv hos MKB och har fått större förståelse för hur fastighetsförvaltningen går till.

Du har jobbat i både Kroksbäck och Holma. Ser dagarna olika ut?

– I Kroksbäck var jobbet tyngre, eftersom det ofta fanns grovsopor som behövde köras bort. Här tar vi hand om utemiljön och ser till att den är ren och fin. Varje morgon går jag och min kollega runt i området och kontrollerar att inget saknas eller har gått sönder. Vi passar på att plocka papper och annat skräp. Ibland har vi andra uppgifter, som att byta belysning, måla om eller reparera trasiga prylar.

Lillemor Steen bor i Holma och är engagerad som självförvaltare. Hon är glad att servicevärdarna är på plats.

– Det är fantastiska värdar vi har fått här! Jag möter dem ofta utomhus och de hälsar alltid med en stor kram. Utemiljön är viktig för området och jag märker stor skillnad sedan servicevärdarna började. Det känns som en viktig insats för att minska segregationen i staden. Med det här projektet kan MKB fånga upp ungdomar och ge dem både stöd och möjlighet till egen försörjning.

Vad gör servicevärdarna?

Servicevärdarna är en extra resurs som hjälper fastighetsskötarna med omvårdnad av innergårdar och gemensamma utrymmen. Projektet är en av MKBs satsningar på social hållbarhet och genomförs tillsammans med Malmö Stad och Arbetsförmedlingen. Servicevärdarna har en projektanställning på ett år.