Hoppa till innehåll

Fem svalkande sommartips

När solen står på blir det snabbt varmt hemma. Håll huvudet kallt med våra sommartips!

svalkande-sommartips


Frysta kaffeslattar blir lyxigt iskaffe


Blir det alltid lite kaffe över i bryggaren? Släng inte slattarna! Häll dem i en vanlig iskubsform och stoppa in dem i frysen. När du är sugen på en svalkande iskaffe häller du bara de frysta kaffeslattarna i ett glas, fyller upp med mjölk och toppar med sirap efter tycke och smak. Varsågod, sommarens godaste drink!Bygg din egen AC


Med detta enkla knep kan du snart njuta av en sval bris. Ställ en skål med isbitar framför en vanlig bordsfläkt. När du startar fläkten kyler isen ner luften och skapar en behaglig rumstemperatur.Fyll termosen med glass


Dags för en härlig sommarutflykt? En god matsäck håller både energin på topp och plånboken i styr. Med lite kreativitet kan du ta med dig nästan vad som helst till stranden eller picknicken, till och med glass! Lägg pinnglassar eller annan glass i en mattermos. Glassen håller sig kall i minst ett par timmar – ännu längre om du först lägger in termosen i frysen, utan lock, en stund innan du fyller den med glass.


Självbevattning räddar blommorna


Om du ska resa bort ett par dagar kanske du oroar dig för att dina krukväxter ska hinna vissna under tiden. Med en PET-flaska kan du skapa ett eget självbevattningssystem. Gör ett hål i korken. Häll vatten i flaskan, skruva på korken och sätt den med korken nedåt i jorden. Det är viktigt att växten är genomvattnad först, jorden får inte vara torr för då dricker den upp allt vatten direkt. Passa på att ställa dina växter en bit in i rummet innan du åker, så torkar de inte lika fort.
Stäng av värmande elapparater


Visste du att dina elektroniska prylar, som TV och dator, utstrålar värme även när de är i stand by-läge? Stäng av dina apparater när du inte använder dem. Du får en svalare inomhusmiljö samtidigt som du sparar både energi och pengar.