Hoppa till innehåll

Lådcykelpool

För 10 kronor i timmen kan du använda en lådcykel när du behöver. Stegvis utvecklar vi vår lådcykelpool så att allt fler MKB-kunder kan ta del av den.

I Malmö är avstånden oftast korta och det går snabbt att ta sig fram med cykel eftersom du slipper leta efter parkeringsplats. MKBs lådcykelpool finns idag i flera områden, bland annat Nydala, Augustenborg och Katrinelund och vår ambition är att allt fler ska kunna få tillgång till dessa lådcyklar. Fram tills dess är tillgången till MKBs lådcykelpool begränsad till de områden/fastigheter som presenteras på tripyl.se/mkb. Om du bor någon annanstans kan du tyvärr inte använda lådcykelpoolen i nuläget.

I flera fall krävs behörighet via tagg för att du ska kunna hämta ut cykeln från t.ex. ett garage eller cykelrum. Du måste därför kontakta ditt områdeskontor under öppettid innan du kan använda den.

OBS! Glöm inte att kolla så att din hemförsäkring gäller hyrda objekt. Om du blir av med cykeln under hyrtiden kan då försäkringsbolaget täcka kostnaden, minus eventuell självrisk.

Registrera dig

1. Registrera dig på triply.se/mkb. Ha Bank-ID, bankkort och registreringskod redo. Registreringskoden är din lägenhets objektsnummer.

2. Välj ett lösenord till ditt konto via det mail du får i samband med registreringen.

3. Ladda ner appen Triply Cykelpool från Appstore eller Google Play. Använd appen för att boka och låsa upp cykeln.

4. Nu kan du boka och hämta ut lådcykeln. Allt sker med digitala lås - utan nycklar!

Så här fungerar ellådcykeln

1. Lås upp cykeln med cykelpool-appen. Se till att bluetooth är igång på din telefon.

2. Starta cykeln. Tryk på av/på-knapp på batteriet om det finns en sådan.

3. Sätt på kontrollpanelen som sitter på styret.

4. Under cykelturen: Växla manuellt som på en vanlig cykel. Ställ in hur mycket assist (hjälp från batteriet) du vill ha via kontrollpanelen på styret.

5. När du lämnar tillbaka cykeln: Lås cykeln med appen OCH med kolvlåset och den kätting som gårn in i det digitala låset.

6. Lämna tillbaka cykeln i appen.

Felanmäl cykel eller app

Om du har några frågor eller problem med att boka cykeln, låsa upp eller lämna den. Kontakta Triply på support@triply.se.

Om du får problem med cykeln när använder den, t.ex. en punktering, gör du en felanmälan direkt i appen.

Lämna tillbaka cyklen i tid och i gott skick

Vid upprepade felanvändning av lådcykelpoolen (sen tillbaka lämning, nedskräpning av lådcykeln etc.) får du en varning. Om problemen kvarstår kan du komma att stängas av från bokningsmöjligheter.

Utvecklingsprojekt

MKB lådcykelpool är ett utvecklingsprojekt som inleds under våren 2018. Lådcykelpoolen växer ständigt till fler områden och vi hoppas kunna erbjuda allt fler av våra kunder tillgång till en lådcykel när den behövs – både för att göra vardagen enklare och för att minska klimatpåverkan. Då detta är ett utvecklingsprojekt kan användarna komma att kontaktas med frågor om hur de upplever tjänsten. Upplägg och avgifte kan också komma att justeras.