Hoppa till innehåll

Kundenkät 2020

Tack alla som deltog i kundenkäten!

Alla som bor hos oss fick under september 2020 svara på en kundenkät med frågor om MKB, ert boende och område. Svaren ska vi använda i vårt arbete med att förbättra oss. Tack till er som svarade!

Bättre service trots pandemi
Ungefär hälften av alla kunder svarade på enkäten och årets resultat visar att ni tycker att

  • vår service är förbättrad jämfört med 2019
  • den upplevda tryggheten är densamma som 2019
  • kundnöjdheten är på liknande nivå som 2019
    - Det är glädjande att se att vi har lyckats leverera lika bra service, trygghet och kundnöjdhet trots pandemin. Våra medarbetare har verkligen arbetat hårt för att klara det. Nu ska vi analysera alla de synpunkter och förbättringsförslag som vi har fått in. I början av nästan år kommer varje bostadsområde att ge besked om sina resultat och åtgärder för 2021, säger Mats Nilsson, förvaltningschef på MKB

Under december meddelar vi även de fem glada vinnarna som vunnit en månadshyra genom att svara på MKB:s kundenkät.

Mer om kundenkäten

Att du och dina grannar är nöjda med ert boende är viktigt för oss. Därför vill vi att ni ska kunna påverka ert boende. Varje år gör vi en kundundersökning där du anonymt kan svara på frågor om oss och ha chansen att vinna en månadshyra. De som behandlar dina svar är AktivBo, ett företag som arbetar med kundundersökningar.

Måste jag svara på alla frågor?
Nej, du kan hoppa över frågor eller välja alternativen inte aktuellt eller inte tagit ställning.

Är jag helt anonym?
Ja du är helt anonym gentemot MKB, vi kan aldrig se en enskild hyresgäst svar. AktivBo använder enkätnumret för att kunna skicka påminnelser till de som inte svarat.

Varför är det nummer på min enkät?
Numret som finns på enkäten behöver AktivBo för att kunna sortera svaren per områdes-/fastighetsnivå och för att skicka ut påminnelser.

Hur kommer svaren att användas?
Svaren kommer att ge oss underlag för att veta vad vi ska förbättra och vad som är viktigt för dig som hyresgäst.

Hur kan jag vinna en månadshyra?
AktivBo väljer slumpmässigt ut 100 personer av de som svarat på enkäten. De 100 får ett nytt brev med en tävlingsuppgift som ska besvaras och skickas till AktivBo. AktivBo sammanställer inkomna svar så att de fem bästa kan väljas ut av en jury bestående av Förvaltningschef och Fastighetschefer på MKB. Vinnare meddelas sedan personligen av personal på bostadsområdet.

I don't speak Swedish...
The survey is avalible online in several languages. To answer go to www.svar.aktivbo.se and type in your survey number.

Varför ska jag svara på enkäten?

Mats Nilsson, förvaltningschef, varför ska jag svara på kundenkäten?
- För att där har du möjlighet att påverka, det ger oss ett bra underlag för vad vi ska fokusera på i ditt område och på hela MKB. Enkäten är också ett sätt att förmedla att du är nöjd som det är, det är inte nödvändigt att ett svar ska ge en förändring.

Förändrar ni verkligen utifrån mina svar?
- Om vi kan förändra något så att fler blir nöjda så gör vi det. Med nöjda kunder blir vårt arbete både roligare och lättare så det är klart vi behöver veta vad vi ska ändra på för att det ska bli så.