Hoppa till innehåll

Inflyttningsguiden

Att flytta in i en ny lägenhet är en stor händelse och det vill vi ska bli en enkel, smidig och bra upplevelse för dig! Här har vi samlat all information du behöver. Här står också vad du måste ha förberett innan du hämtar dina nycklar och hur inflyttningen går till.


Detta behöver du göra:


Hemförsäkring

När det är dags att flytta in måste du ha tecknat en hemförsäkring för din nya lägenhet. Försäkringen ska gälla från dagen du får nycklarna och du ska kunna visa upp ett intyg på försäkringen. Här kan du läsa om vårt erbjudande via Länsförsäkringar: www.mkbfastighet.se/hemforsakring

Hyran

Du betalar alltid din hyra i förskott. Första hyran ska vara betald för att du ska få nycklarna till din nya lägenhet. Du ska kunna uppvisa att betalning skett när du hämtar dina nycklar. Hyresavin skickas till din epost. För att underlätta kan du välja att betala med e-faktura eller autogiro, här hittar du mer information Jag vill betala med autogiro, hur gör jag? — Mkb (mkbfastighet.se)

Adressändring

Kom ihåg att adressändra till din nya adress och glöm inte att alla som bor i lägenheten måste vara folkbokförda där. Gör en flyttanmälan hos Skatteverket via länken: www.skatteverket.se/flyttaBra att veta:

Internet

Teckna avtal med en bredbandsleverantör innan du flyttar så att du kan koppla in en router och använda internet direkt när du flyttat in!

En router är en box som du kopplar in i nätverksuttaget i lägenheten. Den gör att du kan få ett trådlöst nätverk i din lägenhet. Om du inte har en router, kan du köpa den i en hemelektronikaffär.

Du hittar mer information här www.mkbnet.se

Om du har frågor är du välkommen att kontakta MKB Net kundservice 040-31 35 00.

Tv i din nya lägenhet

Du har tillgång till 21 TV-kanaler som ingår i din hyra. Du måste beställa en digitalbox (gratis) för att kunna se på TV. Beställ den utrustning som behövs för att se på TV senast tio (10) dagar innan inflyttning på http://connecttv.se/mkb.

På samma sida kan du välja att köpa till kanalpaket och utrusning för att se utbudet på flera TV-apparater. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta Connect TV på 040-615 00 00.

Annat boende

MKB godkänner inte att du har ett annat boende samtidigt som du hyr bostad utav oss. Detta gäller både huvud och medsökande och gäller alla upplåtelseformer det vill säga hyresrätt, bostadsrätt, äganderätt och kooperativ hyresrätt. Har du redan en lägenhet på MKB ska den sägas upp innan du kan skriva på ett nytt bostadsavtal.

El

Du behöver inte teckna ett elavtal, MKB skickar in uppgifter till EON. Efter inflyttning kan du sedan välja en annan elleverantör.
(Gäller inte dig som hyr en studentbostad eller dig som flyttar till nyproduktion)

Parkering

Vill du ha en parkering hos oss på MKB är du välkommen att söka efter lediga parkeringar och intresseanmäla dig på webben. Du tecknar ett separat
avtal för parkeringsplatsen med bank-id.

MKB Boapp

Här får du information om vad som händer i ditt hus, du kan prata med dina grannar och enkelt kontakta din husvärd via serviceanmälan.
Du redan nu ladda ner vår boapp, logga in kan du göra från den dagen ditt avtal börjar gälla. Välkommen in i gemenskapen!
> Ladda ner från Appstore
> Ladda ner från GooglePlay

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar något.

Mail: info@mkbfastighet.se

Telefon:  040 - 31 33 00 klockan 07:00-17:00 helgfri vardag.

Hämta nycklar

Välkomstdag!

Du har tillgång till din lägenhet från och med den dagen hyresavtalet börjar gälla. Om det infaller en lördag, söndag eller annan helgdag får du tillgång till lägenheten närmast följande vardag.

Vi kontaktar dig för att boka in en tid då du är välkommen att hämta nycklarna från kl 12. Det tar ca 30 minuter och du blir bland annat visad din lägenhet och har möjlighet att ställa frågor.
Om det finns möjlighet att flytta in i lägenheten tidigare så får du veta det när vi kontaktar dig.

När du hämtar nycklarna behöver du ha med dig:

  1. Kvitto på att du har betalt den första hyran.
  2. Kvitto på att du har en hemförsäkring.
  3. Id- kortVi ser fram emot att träffa dig!

Välkommen till MKB - Välkommen hem 💙