Hoppa till innehåll

Flytta in och ut

Allt från Adressändring till Visning - sådant som är bra att känna till när du ska flytta till eller från en lägenhet hos MKB.

Adressändring

Gör flyttanmälan hos Skatteverket, på www.skatteverket.se/flytta kan du fylla i allt direkt i e-tjänsten.

Besiktning

När du sagt upp din lägenhet bokar vi en tid för besiktning.

In- och utflyttningsdag

Lägenheten byter kund klockan 12:00 från och med den dag då avtalet börjar eller slutar att gälla. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag är det klockan 12:00 första vardagen efter helgen.

Internet - MKB Net

I de flesta av MKBs fastigheter finns MKB Net, ett fibernät med hastighet upp till 1000/1000 Mbit/sekund. Du måste vara kund och ha flyttat in i din lägenhet för att ansluta dig och välja en bredbandsleverantör på www.mkbnet.se. Du hittar uppgifterna du behöver på din hyresavi.

Kabel-TV

Kabel-TV:n i fibernätet hanteras av Connect TV. Du kan beställa på webben och såklart läsa mer om priser och kanalutbud på deras hemsida. Telefon 040 – 615 00 00 (måndag – fredag 08:00-22:00, helger 10:00-20:00)

Nycklar

Du som ska flytta lämnar nycklarna efter överrenskommelse med husvärd.

Du som ska flytta in hämtar nycklarna efter överrenskommelse med husvärd. Du måste ha:

  1. Kvitto på att du betalat första hyran.
  2. Kvitto på att du har en hemförsäkring.

Parkeringsplats

Vill du ha en parkering så kan du söka efter lediga parkeringar och intresseanmäla dig på webben. Du tecknar ett separat avtal för parkeringsplatsen.

Städning, städbesiktning

Vi städbesiktigar alla lägenheter. Du som flyttar måste städa på ett godtagbart sätt för att slippa bli debiterad städning av en städfirma.

Checklista för städning (PDF-dokument, 130 kB)

Du som flyttar in måste direkt ta kontakt med oss om du inte tycker att lägenheten är ordentligt städad. Husvärden ger sin bedömning och är lägenheten inte ordentligt städad anlitar MKB en städfirma. Den avflyttade hyresgästen blir då debiterad för detta.

Uppsägning

Uppsägningstiden är i de flesta fall 3 hela kalendermånader från månadsskiftet efter du sagt upp lägenheten (undantag student och flytt inom MKB). Blankett för uppsägning (PDF-dokument, 98 kB)som du kan lämna in på något av MKB:s kontor eller skicka till: MKB Fastighets AB, Box 50405, 202 14 Malmö.

Exempel: du säger upp lägenheten den 15 november. Då börjar uppsägningstiden 1 december och är 3 månader det vill säga till och med den siste februari (hela december, januari och februari).

En uppsägning kan inte ångras.

Visning av lägenhet

En lägenhetsutvecklare från MKB kommer att kontakta dig om visning.

Du som ska flytta kan välja att vara hemma när lägenheten visas eller lämna nycklar till oss.