Område Rosenvång

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

I ett charmigt hus mitt i en idyllisk villastadsdel finns våra fina radhuslägenheter. Rosenvång är en äldre stadsdel i västra Malmö, inte särskilt långt från Limhamns centrum. Det karaktäristiska huset med sin speciella form ligger i ett lugnt område, med utsikt över en lekpark och på cykelavstånd från centrala Malmö.

Rosenvång, som ligger mellan Bellevuevägen, Mellanhedsgatan, Linnégatan och Rudbecksgatan, domineras av villor, radhus och stillsamma, trädkantade gator. Våra trevliga radhuslägenheter ligger i ett långt radhus i gråbrunt tegel, som påminner om engelsk byggkonst. Huset är byggt som en båge, vilket innebär att det ligger i en sväng kring Vanåsparken. Det gör också att alla trädgårdar på husets framsida är unika i storlek och form. Från fönstren på husets baksida har man utsikt mot den lummiga parken där det finns en fin lekplats och många sittplatser.

Det är ett pittoreskt område med byggnader från främst mitten av 1900-talet. Här finns möjligheter till trivsamma cykelturer och långpromenader, och det är mycket barnvänligt med flera mindre parker i närheten. Avståndet till Limhamns centrum är knappt två kilometer.

Huset byggdes 1942 och ritades av arkitekten Carl Axel Stoltz

Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Här kan du ladda upp dina egna bilder tagna i något av MKB:s bostadsområden eller på en fastighet.

Creative Commons

Du godkänner att dina bilder publiceras på MKB Fastighets AB:s webbplats.

Lediga lägenheter

Det finns inga lediga lägenheter i området just nu.

Lediga parkeringsplatser

Det finns inga lediga bilplatser in området just nu.