Område Davidshall

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Runt det vackra Davidshallstorg med sina välbevarade fastigheter, butiker och restauranger, finns våra mycket centralt belägna lägenheter från början av förra sekelskiftet.

Fastigheterna är smakfullt renoverade så att den ursprungliga känslan inte gått förlorad. Samtliga lägenheter är unika. Här bor du bekvämt med innerstadens alla bekvämligheter, som biograf, shopping och kaféer, i närheten. Här är det promenadavstånd till hela innerstaden, Pildammsparken, Stadsbiblioteket, Centralen, Konsthallen och Malmö opera och musikteater.

Husen vid torget

Vid Davidshallstorg, mellan Triangeln och Gustav Adolfs torg, ligger våra vackra fastigheter från början av förra seklet. Huset på Erik Dahlbergsgatan innehåller elva lägenheter i olika storlekar. Fastigheten är tillräckligt liten för möjligheter till god grannkontakt. Husets fasad är i mörkbrunt tegel med burspråk ut mot gatan. På andra sidan vetter fönstrena mot en skyddad innergård.

Kvarteret Tigern

På andra sidan Davidshallstorg ligger kvarteret Tigern och våra omtyckta lägenheter från slutet av 1800-talet. Här finns främst större lägenheter, från treor till en sexa. Till huset hör även en grön innergård med sophus och cykelställ under skärmtak. Fastigheten har många trevliga detaljer, bland annat har trapphuset målats om i den ursprungliga stilen med marmorerad målning.


Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Här kan du ladda upp dina egna bilder tagna i något av MKB:s bostadsområden eller på en fastighet.

Creative Commons

Du godkänner att dina bilder publiceras på MKB Fastighets AB:s webbplats.

Bildgalleri

Bild: MKB Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaDavidshall, kvarteret Haren.

Lediga lägenheter

Det finns inga lediga lägenheter i området just nu.

Lediga parkeringsplatser

Det finns inga lediga bilplatser in området just nu.

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Butiker
  • Apotek
  • Förskola