Sök i hela sajten

Till söksidan
Vad krävs för att en butikslokal ska passa just din verksamhet? Kanske går det att förändra och förbättra en befintlig lokal mer än du kan föreställa dig. Kontakta oss så går vi tillsammans igenom dina önskemål. Vi är duktiga på att lyssna – och agera.
Butik

Tips till dig som söker butikslokal

Storlek, läge, kostnad, framtid! När du planerar att hyra en lokal finns en mängd frågor att ta ställning till. Vi på MKB hjälper dig gärna att finna svaren. Om du hittar en lokal som nästan motsvarar vad du letar efter, tveka inte att diskutera med oss om vad som kan göras för att den ska bli precis som du tänkt. Och om du inte hittar något som passar, fråga oss i alla fall. Kanske känner vi till en lokal som snart blir ledig.

Om du har anställda, tänk på att en flytt påverkar er alla. Därför är det viktigt att din personal känner att de är delaktiga i beslutsprocessen. Diskutera olika alternativ och informera kontinuerligt om vad som händer.

Hur stor lokal behöver vi?

Hur många kunder ska samtidigt kunna få plats? Hur många ska arbeta i lokalen? Hur stort lagerutrymme behövs? Hur ser framtidsplanerna ut? Att flytta är dyrt. Kanske ska du redan nu planera för expansionsutrymme?

Var ska vår lokal ligga?

Kanske har du redan bestämt dig för var i Malmö verksamheten ska bedrivas. Men om du fortfarande funderar är det en del saker att tänka på:

  • Vilka konkurrenter eller kompletterande verksamheter finns i närheten?
  • Är läget viktigt för vår image?
  • Hur viktigt är det att vi och våra kunder lätt kan parkera?
  • Vill vi ligga nära större transportleder?

Vilka regler måste vår lokal uppfylla?

Om du har manuell hantering av livsmedel i butiken, måste vissa lagstadgade villkor uppfyllas. På malmo.se/livsmedel kan du ladda ner den blankett som krävs. Tänk på att det kan ta tid innan alla tillstånd är på plats. Även om du tar över en befintlig verksamhet, måste du ansöka om registrering/godkännande.

När du hyr lokal av oss på MKB, hjälper vi dig att hitta rätt information för just din verksamhet.

Hur inreder vi vår lokal?

Trendig klädaffär eller hemtrevlig närlivsbutik? Lokalens inredning berättar för kunderna vem ni är och vad ni erbjuder. Om du vill ha hjälp, förmedlar vi gärna kontakten till någon av de inredare som ingår i vårt kontaktnät. Det är också viktigt att lokalen blir en trivsam arbetsplats. Tänk på bekvämlighet, teknik och säkerhet. Gör en kravlista och diskutera önskemålen med oss. Vi berättar vad som är möjligt att göra och hur mycket det skulle påverka hyresnivån.

Hur lång kontraktstid vill vi ha?

Priserna kan skilja sig mycket mellan korta och långa hyreskontrakt. Behöver lokalen byggas om blir skillnaden ännu större – när du tecknar ett långt kontrakt kan kostnaderna fördelas över många år. Men innan du tecknar ett långt kontrakt måste du fundera över affärsidéns hållbarhet och framtidsvisionerna.