Sök i hela sajten

Till söksidan

Förhandling
Hyrorna höjs med 2,56 procent från den 1 april


För en normalstor lägenhet på 3 rum och kök innebär hyreshöjningen cirka 150-160 kronor per månad.

Nivån på höjningen är densamma för MKB som för de privata hyresvärdarna och MKB är i stort sett nöjda med årets hyresförhandling.

Nivån 2,56 procent är några tiondelar högre än inflationsförväntningarna. Detta är positivt då det finns en viss eftersläpning i hyrorna som har uppstått de år då hyresutvecklingen har varit orimligt låg eller uteblivit.

MKB tycker att god förvaltning bör premieras och menar att det är svårt eller nästan omöjligt att göra i samband med de generella hyresförhandlingarna eftersom det gäller en så stor mängd fastigheter med olika förutsättningar.

Vårt lösningsförslag är att dessa värderingar kan ske fastighetsvis i samband med de återkommande bruksvärderingar som görs vart 3-6 år.


 

Monumentalhuvuden RosengårdMonumentalhuvuden, 1965-66,
Alf Olsson
Bennets väg 15, baksidan
Gymnasistgatan 4-6, "Gubbabacken"

Placeringen av Alf Olssons ”Monumentalhuvuden” bakom Bennets väg 15, är vald med omsorg. Många passerar här och det finns dessutom en förskola intill. Barn tycker ofta att denna konst är intressant.
Precis som på Gullviksborg, där monumentalhuvudena också finns, står de på en liten backe, som om de kom upp ur marken som växter eller som en sägens jättar som just fötts ur moder Jord.
Material och tillverkningssätt är samma som för Gullviksborgsgubbarna.

Monumentalhuvuden GullviksborgAlf Olsson beskriver dem i sin bok:
”Urtid, en skulpturgrupp om tre stenar som brutits ur jorden och huggits ut för hand i Färingtofta. Den beställdes till den nya stadsdelen Rosengård i Malmö. Gruppen skulle symbolisera stenåldern och människorna som byggde de stora gravhögarna i närheten. De var kanske också de första invandrarna i området…”

Alf Olsson föddes 1925 i Gärdslöv, Skåne. Han studerade i Malmö, vid Otte Skölds målarskola i Stockholm 1950, vid danska Kunstakademien
1951 samt på Konsthögskolan i Stockholm 1952. Alf Olsson har arbetat som skulptör, målare, grafiker och tecknare. Separatutställningar i SDS-hallen i Malmö 1956 och vid Färg och Form i Stockholm 1958. Han har deltagit i ett antal grupp- och samlingsutställningar.


Nyheter