Sök i hela sajten

Till söksidan

Gamla kläder och möbler

Enkelt att göra själv  Enkelt att göra själv
Här har vi samlat information om olika möjligheter att lämna iväg sådant som kan vara till nytta för någon annan, till exempel kläder, möbler och andra prylar som du har tröttnat på.


Vad organisationerna står för och vad de gör med det du lämnar in varierar. MKB tar ej ställning till detta utan vi bara tipsar om olika möjligheter.

SYSAV:s återvinningscentraler
På Bunkeflos återvinningscentral (Gottorpsvägen 52) och Sjölunda återvinningscentral (Borrgatan) kan du lämna saker du vill bli av med, men som någon annan kan ha glädje av. Detta lämnar du i containern för loppissaker. Olika hjälporganisationer tar hand om detta för försäljning och till hjälpverksamhet. Tänk på att det du lämnar ska vara helt och rent. Mer info finns på SYSAV:s hemsida.

Sopstationen
Sopstationen hittar du på Carlsgatan (ingång från Mercurigatan). De tar emot allt - möbler, kläder, prylar med mera. Antingen kan man lämna sina saker i deras affär eller så kan man ringa till dem på tel. 040-92 62 62 och få hjälp med hämtning. Mer information hittar du på Sopstationens hemsida.

Myrorna
Myrorna tar emot kläder, möbler, prylar med mera. Man kan lämna saker i Myrornas utplacerade insamlingsbehållare eller i Myrornas affärer på Ystadvägen 19 och Södra Förstadsgatan 74 A, när de har öppet. Har man mycket att skänka, eller tunga möbler, kan man ringa deras givarservice på tel. 020-140 00 44. Mer information finns på Myrornas hemsida.

Emmaus Björkå
Emmaus Björkå tar emot ungefär samma saker som Myrorna och har också behållare utplacerade i Malmö, bland annat på SYSAV:s återvinningscentraler. Emmaus Björkå har även de butiker i Malmö, en på Lantmannag. 59 och en på Norra Bulltoftavägen 65 i Kirseberg. Mer information hittar du på Emmaus Björkås hemsida.

Sopstationen
Sopstationen hittar du på Carlsgatan (ingång från Mercurigatan). De tar emot allt - möbler, kläder, prylar med mera. Antingen kan man lämna sina saker i deras affär eller så kan man ringa till dem på tel. 040-92 62 62 och få hjälp med hämtning. Mer information hittar du på Sopstationens hemsida.Humana
Humana hette tidigare UFF och tar emot kläder. För information om var deras insamlingsbehållare finns kan man ringa 0171-46 38 10. Föreningen har även en butik i Malmö på Möllevångsgatan 29 B. Mer information hittar du på Humanas hemsida.